Редактор: e-mail: кадър БНТРодителите могат да пращат децата си на училище с

...
Редактор: e-mail: кадър БНТРодителите могат да пращат децата си на училище с
Коментари Харесай

Лекар по БНТ: Родителите да пращат децата си на училище с шлемове, не с маски, по-хигиенично е

Редактор: 

e-mail: 

кадър Българска национална телевизия

Родителите могат да пращат децата си на учебно заведение с шлемове, а не с маски. Шлемовете са по-хигиенични. Това разяснява в студиото на Българска национална телевизия 1 общопрактикуващият доктор доктор Георги Миндов.

Той добави, че през образователната година би трябвало да се образоват освен децата, а и родителите. Според доктор Миндов, плануваните занятия за разяснение на ограниченията против COVID-19 са малко и би трябвало да се усилят.

„ Най-лесното е да се постановат санкции на учители и шефове, по-добре е да помислим по какъв начин ограниченията да се ползват по-стриктно “, това разяснява в студиото доктор Ирина Гайтаневска, епидемиолог от РЗИ-София. Тя сподели също, че се събира и се проучва информацията за резултата против ограниченията и в случай че би трябвало, те ще бъдат изменени.

И двамата лекари разясниха, че случаите на инфектирани с ковид, открити в учебните заведения не са резултат от началото на образователната година. Заразяването е станало преди 15 септември.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР